Bica Natalia Veronica

Profesoară de educație plastică, vizuală și artistică

Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timișoara

Vechime în învățământ: 17 ani

Bica Natalia Veronica este o profesoară de educației artistică, cu o vastă pregătire profesională și academică. Cu o pasiune profundă pentru artă și educație, și-a dedicat viața cultivării creativității în rândul elevilor săi. A predat și la nivel universitar la Facultatea de Arte și Design din Timișoara, Departamentul Grafică. Profesoara a organizat și participat la schimburi de experiență, proiecte interșcolare, expoziții și vernisaje, creând un mediu educațional în care fiecare elev este încurajat să-și exprime creativitatea. În parteneriat cu Universitatea Politehnică Timișoara, în cadrul proiectului international UPT, EEA 691- CAPITALIZING ON URBAN CULTURE BY PROMOTING CULTURAL HERITAGE AND CULTURAL ENTREPRENEURSHIP, artista Bica Natalia a facut parte din echipa de proiect care a organizat expozitia ,,Culture along the Water" implicand elevii Liceului Teoretic Nikolaus Lenau; proiect finalizat prin publicarea volumului ,,Patrimoniu Cultural Urban". Este o prezență constantă în comunitatea artistică din Timișoara, implicându-se activ în proiecte educaționale și manifestări artistice, inclusiv inițiative ale Asociației Culturale Contrasens, precum „stART- pentru școli” și „My Art Encounters”. De asemenea, a participat la programul „Micro – Folie” de mediere culturală al Muzeului Național de Artă din Timișoara, facilitând accesul la cultură pentru elevi din medii dezavantajate. Profesoara a descoperit și îndrumat mulți elevi talentați care au continuat pe filiera artistică, obținând rezultate remarcabile la concursuri cultural-artistice naționale și județene. Este un exemplu pentru elevii săi, lucrările sale fiind expuse în expoziții personale și de grup atât în țară, cât și în străinătate, participând la evenimente de prestigiu precum Bienala Internațională de Gravură Mică și Sardines Festas Lisboa.

Motto: „Educația artistică deschide mintea și sufletul către noi orizonturi.”

Comentariile sunt închise.